top of page

2.8.2014

Mix, mix, mix, mix

 

Avui sentim que el #TCAdisc està quasi acabat. Hem escoltat les mescles!!!

El Tomàs ha estat tota la setmana treballant incansablement mesclant els temes. En cinc dies ha acabat totes les cançons excepte dues i ha fet un gran treball. Al matí hem anat a l'estudi i tots junts, asseguts al sofà i tancant els ulls hem al·lucinat! Ens encanten com han quedat els temes!

 

Ara marxarem de vacances uns dies, però encara queden moltes coses per fer: el mastering i el disseny!

 

So... stay tuned!

25.7.2014 / 26.7.2014 / 28.7.2014   dies 10, 11 i 12

Això ja s'acaba...

 

Aquests tres dies han estat els últims que hem passant gravant a l'estudi. Hem acabat de fer algunes guitarres, veus, coros i percussió (pandereta, bàsicament). 

 

Una cançó del disc ha "nascut" a l'estudi durant aquests últims dies. En un principi no era una cançó per sí sola, sinó que formava part d'una altra. El que hem fet ha sortit una mica de l'esquema que hem utilitzat per la gravació de la resta de temes, si tots els havíem començat per la base, en aquest l'esquelet és una acústica. Hem experimentat una mica amb els sons i  ha estat un repte perquè no teníem molt molt clar com la volíem fer, el que sí sabíem era el concepte. Per això hem fet moltes proves i hem anant descobrint quin era el camí de la cançó. Quan l'escolteu al disc, ja sabreu de quina estem parlant ;)

 

Estem molt contents del resultat i de l'experiència, però alhora ens fa pena que els dies a l'estudi hagin acabat... Tot i la feina que suposa, ens ha encantat! Hem estat com a casa i ens ho hem passat de conya!!

BUCBONERA LOVE ❤

24.7.2014 dia 9

Avui el Luis ens ha acabat de gravar les acústiques i succedanis (mandolines, banjos...). Ha anat rapidíssim i en dos matins ho hem deixat tot enllestit! Moltes gràcies Luis, quin domini!

Estem molt satisfets amb la feina que estem fent perquè revissem cada cançó tantes vegades com cal i fins que no estem segurs de tots i cada un dels sons de guitarra no ho deixem estar. Provem totes les idees que tenim abans de saber si es bona o dolenta i un cop ho sentim podem rebutjar-les o dir: sí és això!

Avui ha estat un dia especialment creatiu perquè hem tornat a escoltar tots els temes i hem corregit sons, melodies... Ens hem tornat una mica bojos buscant sonoritats i textures, hem estat jugant amb un eco de cinta i ha sigut una passada! 

22.7.2014 / 23.7.2014 dia 7 i 8

DIA 7

 

Avui ha estat l'últim dia de gravar guitarres eléctriques! Yeah! Hem acabat amb una energia...!! 

DIA 8

 

El matí ha estat el torn de les acústiques ;) Ja tenim sis cançons gravades (ha estat bastant ràpid... és que el Luís és un maquina!)

Per la tarda, la Carla ha fet veus. Com sempre, ha estat genial: és una crack. El dia ha estat molt productiu i ja tenim la meitat dels temes amb la veu principal ;) Ens encanta com estan sonant les cançons...
Ens ha fet especial il·lusió la visita que ens han fet part dels The Free Fall Band; sempre és un bon moment per compartir unes birres amb músics i persones de la seva talla ❤

Altar personalitzat per a la Carla ;) El nostre regalet de Méxic ens acompanya durant tota la gravació.

21.7.2014 dia6

Avui ha estat un dia bonic. Hem rebut la visita de dues persones que ens estimem molt: l'Àlex i la Vane. Ells són qui van apostar per nosaltres des del primer dia, des que vam començar a l'escola de música DaCapo (ells eren els nostres professors). Els ho devem TOT i els volem donar les gràcies per TOT.

Família DaCapo i Bucbonera.

L'Alsi ha estat genial avui. Tres temes més al sac!

 

19.7.2014  dia 5

Querida Gretsch

Segon dia de gravació de guitarres... hem acabat amb molt bon sabor de boca! Ja tenim tres cançons més i quines cançons; estem més que satisfets de les gravacions de guitarres i ens encanta veure com els temes van cobrant vida pròpia.

Cada dia de gravació és únic i tot estar al 100% per la feina ens ho passem genial; en especial avui la Laia ho ha petat amb l'slide... Pasote!! :) ;) Ha tret el Jimi Hendrix que porta dins...

Una de les guitarres que més hem tocat avui: Gretsch Nashville6120, signatura series Brian Setzer (o "la verde gordita"). Ens ha flipat a tots com sona!! 

18.7.2014  dia 4

Després d'un dia de pausa i relax tornem a entrar a l'estudi; aquest cop per gravar les guitarres. O el que és el mateix... moltíssima feina per a l'Alsi. 

De moment ja hem treballat les guitarres de tres cançons i estem super contents amb el resultat ♡ Segurament gràcies al magnífic dinar del que hem gaudit a Na Madrona.

 

Un dels moments clau de la tarda ha estat quan la Laia ha tocat una Gibson FlyingV2 per una de les cançons... no us podem dir quina, it's a secret.

 

 

 

Aquest només ha estat el primer dia. Comptem que encara ens queden uns quants dies més enregistrant les guitarres. May the force be with you, Laia.

16.7.2014  dia 3

i... rock and roll!♫

 

Tercer dia a la Bucbonera gravant el nostre #TCAdisc, però seguim amb la il·lusió del primer dia i és que... encara ens queda molt camí. Sincerament, no ens queixarem pas, com més dies a l'estudi millor, perquè ens encanta (i a part hi tenim aire condicionat, que sempre s'agraeix). Tot seria encara més agradable si l'Auger ens portés un gelat, no som molt exigents, el gelat en general ens agrada. Vainilla mismo.
 

 

Pel que fa al disc en sí, avui ja hem acabat les bases (bateria i baix) i estem contentíssims amb el resultat. Així que ara és el torn de les guitarres, veus i coros.

 

A part, avui hem tingut diferents contactes amb la premsa i hem pogut parlar sobre el disc, tot i que encara no tenim títol 

 

15.7.2014  dia 2

BUCBO LOVE 

 

Segon dia a l'estudi, això només ha començat!!!

 

En Mau i el Tomàs, la part masculina en aquesta gravació

Avui hem continuat a tope; el Mau i la Laia han estat on fire... estan quedant uns baixos i unes bateries brutals! ;) Però tot i estar treballant de valent (avui, sis temes gravats!! Gas!), ens sentim com a casa a la Bucbonera i estem gaudint cada segon que passem a l'estudi.

Ens sentim tant com a casa... que fins i tot dinem aquí; avui ha tocat fer-se tupper ;) No sempre podrem dinar tan bé com el primer dia, però més ben acompanyats no podem estar!

Així de còmodes estem a la Bucbo... 

14.7.2014  dia 1

Avui hem començat la gravació: ue!

Estem gravant el nostre primer disc a la Bucbonera Records (Caldes de Montbuí), el nostre productor és el Tomàs Robisco, ajudat pel seu germà Luis Robisco. I d'assistents tècnics comptem amb l'Auger Miquel i el Paquito Escudero, que ens ha ajudat sobretot amb la bateria. Tenim un equip genial!

 

En principi avui ens havíem reservat el dia per sonoritzar i aconseguir el so que volem per a cada instrument, ens hi hem passat tot el matí. Sonoritzar la bateria és molta feina! Que si "ara té massa harmònics", que si "posa-li un tros de cinta", que si "treu-li el tros de cinta"... 

 

Després de dinar ja teníem el so que volíem i hem començat a gravar la base. Hem gravat tots a la vegada per aconseguir el groove de tocar en grup, però la veu i les guitarres es gravaran un altre cop més endavant.

Hem gravat TRES temes!

13.7.2014

Al post d'avui us revelem quin és l'últim disc que hem estat escoltant últimament abans d'entrar a gravar.

Laia M: fa quatre dies em vaig comprar un recopilatori Greatest Hits dels The Beach Boys i el porto al cotxe, em torna boja! Em dona el bon rollo de l'estiu (ja que el temps últimament no ho fa) i cantant cançons com Surfing Safari o Good Vibrations conduir no es fa tan pesat. El que més m'agrada d'ells són les harmonies vocals que aconsegueixen,  són impressionants!

Laia A: últimament estic escoltant molt a Jeff Buckley. M'encanta!...com cantava, com tocava, les cançons... és màgic. Grace és un d'aquells discos amb en el que la música t'envaeix, dels que m'encantaria que m'acompanyessin tot el dia (no podria dir quina és la meva cançó preferida perquè totes m'encanten... Però ara mateix tinc un amor especial per Last Goodbye!)

Carla: La meva obsessió per Robert Francis, contra tot pronòstic, creix i creix amb el temps. El vaig descobrir fa uns quatre anys a l'MTV de la televisió alemanya amb la cançó Junebug, que em va encantar, però després ja no en vaig saber res més. 

Ara farà dos anys que d'alguna forma o altra el vaig redescobrir i ara m'és impossible separar-m'en. Tot i que ara ha tret un nou disc (Heaven), Strangers in the first place m'ha marcat tant aquests últims anys que cada una de les seves cançons la puc relacionar amb algun moment o alguna emoció de la meva vida.

Les seves melodies i lletres em semblen tan poètiques, sinceres i especials que crec que en puc, i vull, aprendre moltíssim...

Mauro: Aquests últims dies han estat una mica per relaxar-nos i concentrar-nos.
Per part meva, he estat amb la meva família italiana durant tota aquesta setmana i he escoltat molta música italiana, com Pooh i Vasco Rossi entre d'altres, però el disc que més m'he estat escoltant és un d'un grup d'estudiants de la universitat de Berklee, que es diuen Snarky Puppy. El disc que m'he escotat d'aquest grup es diu "We Like it Here". Aquest estil de música que ells toquen és un dels que més m'agraden, però crec que han renovat el fusió donant-li un toc personal seu. A més tenen un directe molt interessant (sobretot en aquest disc, que està gravat en directe). M'agraden moltíssim.

11.7.2014

QUEDEN NOMÉS TRES DIES!

 

 

Estem que no ens ho creiem.

 

Ahir vam fer l'últim assaig abans d'entrar a gravar el pròxim dilluns (14 de juliol) i aquest diumenge ens hem donat festa per estar descansats. Sabem que estudiar a l'últim moment pels exàmens no serveix de res, és millor anar de festa.

 

 

6.7.2014

Crabs NON-STOP!


El passat divendres vam estar de sessió de fotos amb la gran fotògrafa Laia Flynn! De cara al disc que gravarem en una setmana, volíem fotos noves per "renovar" la imatge del grup. 


 

Foto final de la sessió :)
(Mauro, Laia M, Laia A, Laia Flynn, Pol Guerra i Carla)

1.7.2014  Mauro

Durant aquests dies, The Crab Apples estem treballant moltíssim i estem donant-ho tot per poder fer un disc espectacular!! És una feinada impressionant però molt divertida. Segur que aviat en sortiran els fruits.


Jo porto unes setmanes escoltant la maqueta que vam gravar fa un mes aproximadament i tocant a sobre per tenir els temes clars i els ritmes ben segurs. A més estem fent assajos molt intensos per fer el mateix tots junts. Tenim feina individual i col·lectiva.

 

...Els quatre estem treballant de valent i cada dia estem més units. Això em fa pensar en una pregunta que em fan sovint: “què tal és ser l’únic noi de la banda?” És molt guai!

 

S’aprenen moltes coses. 

Però a la vegada s’ha de treballar molt més perquè si em despisto molt....ui ui ;) estic segur que sóc molt afortunat perquè totes tres són especials per les seves coses i ens portem molt bé tots quatre! Tinc molta sort d'estar amb elles!

13 de setembre del 2013, Vic. Dia en el que vam tocar al Mercat de Música Viva de Vic.

29.6.2014  

Divendres passat vam fer l'últim concert abans de la gravació del disc a l'Slow de Barcelona, al carrer París. Tot i que en un principi el concert s'havia de fer a l'Alfa Bar, aquest per varis motius no podia mantenir els concerts programats i després de pensar que l'actuació quedaria anul·lada ens va adreçar a l'Slow, on vam fer una actuació molt íntima, oferint les cançons que formaran part del disc.

 

La veritat és que en els últims mesos hem estat fent varies actuacions a diversos llocs, presentant i rodant els temes del primer disc, però després d'un procés de producció (no gaire exagerat, perquè volem mantenir en tot moment l'essència de les cançons) aquestes patiran una evolució i ja sabem tots que les evolucions sempre són bones - el mono y el hombre y todo eso... - Així que no podem esperar entrar ja a l'estudi i gravar les cançons per tal que tots pugueu escoltar-les!

 

Merci a tots els que heu anat venint als concerts i esperem retrobar-nos aviat als escenaris! :) Us mantindrem informats sobre els avenços del disc.

22.6.2014  

Ahir vam estar fent la producció de les veus des de casa. Va ser una primera idea del que acabarà sent, per això vam decidir fer-ho des de casa encara que fos de manera més rudimentaria que a l'estudi.

La veritat és que va ser un matí esplèndid... La Carla ens deixa atònits!

Aquí una imatge de com va anar la cosa...

(Audacity i microfon Blue-Snowball)

20.6.2014  

Aquest dissabte fem un bolo especial... A part que és en acústic (no solem fer acústics a no ser que anem a alguna ràdio), tocarem a l'FNAC. Ens fa especial il·lusió perquè, via faceook, twitter... xarxes socials i internet en general, veiem artistes i grups que ens agraden que tocant a algun FNAC presentant el seu disc... Així que tocar a l'FNAC fa més real el fet que traurem el nostre primer disc.

13.6.2014  Laia Alsina

Com ja vam informar, estem en plena producció dels temes del disc i... ja van agafant forma.
Dijous passat vaig poder estar amb en Tomàs i el Luis a l'estudi mirant segones guitarres d'alguns temes. La veritat és que m'ho vaig passar molt bé, no només pel fet de veure com les cançons s'anaven vestint, sinó, perquè vaig poder veure de primera mà en què consisteix la feina de produir un disc. Realment és una tasca complexa en el sentit que has de trobar un equilibri i saber què li va millor a la cançó i què no; què és el que la cançó et demana (bé, així ho entenc jo).

11.6.2014  CARLA

Aquest dissabte canto una cançó amb en Ken Stringfellow a El Centre de Caldes de Montbui. és la primera vegada que cantaré un duet amb veu masculina i em fa moltíssima il·lusió compartir escenari amb algú com el Ken, del qual podré aprendre alguna cosa encara que sigui només dos minuts. La veritat és que sempre havia tingut moltes ganes de cantar un duet amb un home, però sempre havia estat algo en la meva imaginació. Serà un concert memorable, algo que crec que recordaré sempre!

 

Tots els que vulgueu viure aquest moment amb mi podeu venir al concert, la sala és molt maca i acollidora i em faríeu molt feliç :)

Us deixo el video de la cançó Superwise del Ken Stringfellow ;)

 

 

 

6.6.2014

Estrenem el blog parlant del tema que ens va empènyer a crear-lo: la gravació del nostre primer disc!!

Fa uns dies ens vam tancar a la Bucbonera Records (l'estudi on gravarem al  juliol) per gravar les prèvies de les cançons; a partir d'aquestes podrem treballar millor els arranjaments dels temes.

Vam estar tot un dia gravant... Va ser cansat i vam anar molt per feina, però ens ho vam passar molt bé, sobretot perquè ho vam gravar tots alhora. Així vam poder captar millor l'energia del moment.

 

Ara mateix estem treballant en els arranjaments dels temes... així que ja anirem informant ;)

bottom of page